Top produse toxice de care sa te feresti

Zi de zi intri in contact cu tot felul de substante din produse pe care dorind sau nu trebuie sa apelezi. Sunt fie de curatat, fie aparent cele care iti improspateaza spatiul insa oricum ar fi acestea nu fac altceva decat sa aduca vapori toxici. Cu o limita insa suficient cat sa iti distruga mediul natural iata o lista a produselor toxice de care sa te feresti pe cat posibil:

  • Conservele nu sunt tocmai cele mai sanatoase. Acestea contin bisfenol A care in timp poate duce la cancer, la boli de inima sau la depresie. Se transmit in mancarea ce o contin astfel ca ar fi de preferat sa le eviti chiar daca pare mai usor si mai practic de pastrat.
  • Tot felul de detergenti ar putea cauza iritatii si arsuri. Si chiar daca te vei proteja sa spunem in momentul in care le vei folosi din excesul de a curata urme de astfel de detergenti se vor afla pe podele si nu numai astfel ca si simpla ta plimbare prin casa te va murdari de ceea ce culmea este menit sa te ajute sa cureti zona.
  • Aromele sintetice sunt si ele in aceasta lista, cele care aparent ar trebui sa improspateze mirosul dintr-o incapere. Totusi pe cat de placut ti se pare un astfel de miros de fapt pielea ta va absorbi dietilftalat, o substanta ce poate duce pana la cancer si un dezechilibru din punct de vedere hormonal.
  • Vasele de gatit ce sunt vestite pentru ca sunt antiaderente contin perfluorinate. Este de la sine inteles ca sunt toxice si se transmite totul si in mancarea pe care o gatesti aici. De preferat sa inlocuiesti aceste vase.

Si cand credeai ca faci bine de fapt ajungi sa iti afectezi mai mult decat crezi echilibrul. Se intampla spre exemplu cu acele produse antibacteriene ce contin triclosanul si care face ca bacteriile sa fie mai rezistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *