Timpul petrecut in bucatarie nu este tocmai cel mai placut mai ales cand ai o zi plina. Cu toate acestea femeile au printre altele si preocuparea ce tine de gastronomie. Se spune ca in timp devii mai bun insa chiar si cand nu esti tocmai o fana a acestui tip de munca catave trucuri te ajuta sa iti minimalizezi treaba.

  1. Smantana si branzeturile in general se pastreaza la rece insa de multe ori se intampla ca la suprafata sa se formeze un strat de mucegai. Asta nu inseamna ca in esenta sa este stricata insa daca doresti sa scapi de o astfel de situatie pune smantana sau crema de branza in boluri cu fundul in jos. Astfel vei forma un strat vacuum care sa nu permita formarea de bacterii ce fermenteaza.
  2. Mirosul neplacut de ceapa sau de usturoi dupa ce ai gatit nu se va duce la simpla spalare insa eficient este sa iti freci mainile de orice este din otel inoxidabil.
  3. Lingura in laptele care fierbe nu este un mit. Astfel eviti ca laptele sa se imprastie pe aragaz. Asta se intampla pentru ca stratul de grasimi si proteine se concentreaza si formeaza un strat gros din care vaporii de apa fierbinte nu pot iesi. Tu vei facilita asta prin spargerea acestei bariere cu ajutorul lingurii.
  4. Supa prea sarata. Se intampla adesea sa pui prea multa sare in mancare sau poate ingredientele adaugate sa contina prea multa sare. Sa dregi mancarea este o solutie insa la fel de simplu este sa adaugi un cartof taiat si sa il lasi sa actioneze pentru ca va fi ca o sugativa pentru surplusul de sare.
  5. Cuburile de gheata sunt usor de facut insa mai usor decat in varianta clasica sa folosesti apa fiarta in prealabil. Va ingheta mai repede decat in cazul apei de robinet.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *