Astazi am aflat ca electrocasnicele ne pun viata in pericol. Poate multi dintre voi stiu acest lucru dar eu una ma consider vinovata de necunoasterea acestui fapt. Comisia Europeana anuntase ca electrocanicele, care sunt pretutindeni in jurul nostru, contin metale grele. Aceasta ii satuieste pe producatori sa reduca la 0,1% plumbul, cromul sau mercurul din frigidere, masini de spalat, televizoare sau calculatoare.

Specialistii europeni spuneau ca aparatele pe care le folosim zilnic contin plumb, mercur, cadmiu sau crom in vopsea, dar si in piesele componente si acestea ne pot afecta sanatatea.

Putem sa ne “contaminam” atunci cand atingem electrocasnicele. Astfel, substantele periculoase patrund in corpul nostru si ne fac rau. O alta cale este aceea ca atunci cand acestea se incalzesc degaja vapori pe care noi ii inhalam. Acestia se acumuleaza in timp si ne fac foarte mult rau. Unele din aceste sunstante sunt de natura cancerigena si pot produce malformatii. Ce e cel mai trist e ca aceste substante afecteaza cel mai mult copiii.

Asadar, sfatul meu e sa va achizitionati electrocanice care sa fie conform normelor europene pentru a nu va pune viata in pericol. Cum ati putea stii daca sunt conform acestor norme?

Pai pentru a fi siguri ca electrocasnicele din jurul nostru sunt sigure, trebuie sa verificati certificatul de garantie in care scrie daca aparatul detinut de voi este sau nu conform normelor europene.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *