Unghii cu gelUnghii cu gel

Cercetarile recente au aratat ca, unele ingrediente din compozitia produselor pentru unghii, pot cauza cancer, avorturi sponate sau boli pulmonare celor care lucreaza cu asa ceva pentru a-si castiga existenta.

O organizatie foarte mare de cerceetatori arata o legatura intre produsele chimice care unghiile si produsele cosmetice utile, cu ingrediente care ajuta la rezistenta si flexibilitatea unghiilor si care sa se usuce rapid, pot crea probleme grave de sanatate.

Indiferent care ar fi amenintarea asupra sanatatii, clientul sufera si el de pe urma acestor reactii chimice pe care aceste produse le creeaza, dar intr-o masura mai mica.

Afectiunile pulmonare sau cele de piele din randul lucratorilor de salon este foarte putin cunosut. Cu toate acestea, riscul problemelor medicale pe care aceste reactii chimice le creeaza sunt din cele mai cumplite. Unele chimicale din aceste produse sunt foarte cunoscute, deoarece pot cauza cancer, iar alte persoane au raportat probleme ale aparaului reproducator, o problema frecventa fiind avortuile spontane.

O serie de studii au demonstrat ca nu doar cei care lucreaza in cosmetica, ci si make-up artistii si hair stilistii pot suferi de pe urma substantelor chimice periculoase care se afla in compozitia produselor pe care le folosesc.

Unele state si municipalitati recomanda lucratorilor sa poarte sisteme de protectie, cum ar fi manusile de unica folosinta, insa proprietarii de astfel de saloane de infrumusetare descurajeaza acesta metoda pe motivul ca este inestetic. Cu toate acestea, oficialii supravegheaza siguranta de la locul de munca, recunoscand standardele federale privind nivelul de substante chimice la care acesti lucratori sunt expusi.

Asadar, manichiuristii continua sa isi faca treaba de a picta, de a sterge sau de a da jos unghiile false, iar in tot acest timp inhaleaza chimicale care le pot fi letale santatii lor. Afectiunile de piele sunt, de asemenea, prezente in saloanele de unghii. Multe dintre aceste substante sunt clasificate, de catre agentiile gurvernamentale, ca fiind sensibilizatori de piele, capabile sa provoace reactii foarte dureroase.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *