Unii oameni chiar nu se pricep sa tina un discurs in fata unui public. Telefoanele s-au inventat pentru a nu fi necesar ca oamenii sa vorbeasca fata in fata. Apoi, omenirea a inventat telefoanele inteligente astfel incat nu mai este necesar nici macar sa ne auzim. Sa ne holbam in telefonul nostru este cel mai mare semn nonverbal.

Din pacate, multi oameni sunt de parere ca, comunicarea cu alti oameni este un bonus optional in societatea in care traim. Acestia sunt platiti ca sa vorbeasca, insa nu se pricep deloc la acest job. Daca ar fi lucrat in orice alt domeniu, acestia ar fi cu siguranta concediati cat mai rapid.

Profesorii- treaba unui profesor consta in faptul ca trebuie sa le predea elevilor sau studentilor. Daca gresesc atunci cand predau pentru prima data, acestia nu vor mai convinge pe nimeni sa ii mai creada vreodata. Sa faci greseli e omenesc, insa acestia trebuie sa se corecteze cat mai repede si sa obtina raspunsul corect. Cel mai enervant lucru pe care un profesor il poate intreba este ”va mai pot spune si altceva?” care se poate traduce cu ”Simpla voastra existenta nu reprezinta o grija pentru mine si am de cand sa o reduc sau sa o ignor”.

Oamenii care sustin o prezentare- Cei care prezinta un proiect printr-un discurs liber si prost se aseamana foarte mult cu personajele din desenele animate. Acestia fura din putinul timp pe care cativa, sau sute de persoane il au. Acestea nu pot parasi sala pentru ca stiu ca, indiferent de cat de proasta este prezentarea, cel care o sustine nu se va lasa batut si o va zice pana la capat. Ca si prezentator, tine de job-ul lor sa prezinte anumite informatii audientei, nu doar sa stea in fata acestora timp de o ora, pana cand se hotarasc ca e de ajuns. Nu pot trada vietile celorlati oameni ca si cum ar fi niste foi pentru un eseu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *