Societatea in care traim este strict dependenta de utilizarea energiei. Evolutia tehnologiei a venit si cu o crestere a cantitatii de resurse folosite pentru a satisface nevoile industriale, comerciale si de larg consum. Din acest motiv, marile companii tind sa se indrepte spre cercetarea si inovatiile din domeniul energiei regenerabile. De asemenea, gestionarea energiei joaca un rol important in eficienta pe care o prezinta tehnologia folosita in prezent.

O gestionare corespunzatoare a energiei reprezinta folosirea unei cantitati specifice din aceasta pentru a avea rezultate foarte bune si pentru a nu o irosi. In cazul unui sistem de incalzire, cantitatea de energie utilizata poate varia in functie de calitatea izolatiei, mentinerea unei valori suficiente pentru confortul termic si caracteristicile instalatiei de incalzire folosite.

Cu scopul de a controla energia utilizata pentru incalzire, termostatul reprezinta una dintre cele mai bune tehnologii dezvoltate. El coordoneaza sistemul de incalzire, avand controlul acestuia. Termostatul are capacitatea de a pune in functiune sau de a scoate din functiune instalatia respectiva. Reperul dupa care se ghideaza este oferit de catre temperatura aerului. Atunci cand valoarea pe care o are temperatura aerului este mai mica decat cea setata la nivelul termostatului, acesta va porni sistemul de incalzire. In schimb, in situatia in care aerul din acea incapere in care este instalat termostatul prezinta o valoare mai mare decat cea setata la nivelul termostatului, acesta va opri sistemul de incalzire. Un termostat de calitate va inregistra cu precizie un interval cat mai mare de temperatura si va putea fi controlat intre valorile de temperatura.

Prin acest fel, se utilizeaza o cantitate mult mai precisa de energie, pentru a mentine conditiile dorite. Noile tehnologii prezinta capacitatea de a controla mai multe zone in acelasi timp. Acestea pot fi controlate si de la departare, cu ajutorul internetului.

Un sistem de incalzire mult mai eficient fata de altele existente este cel de incalzire prin pardoseala. El ofera o actiune uniformizata pe toata dimensiunea spatiului sub care a fost instalata. Caldura se ridica de la nivelul solului, iar acesta este un avantaj fata de celelalte metode care faceau ca aerul sa se ridice mult mai usor, fiind situate mai sus, pentru ca mai apoi sa se raceasca, coborand.

Una dintre cele mai importante companii de la nivel mondial ce se ocupa cu aceasta tehnologie si prezinta interesul de a gestiona eficient energia, este Computime Group Limited, din Hong Kong. O divizie importanta a acesteia este Salus Controls, cu centrul operational in Europa.

Salus Controls Romania are scopul de a oferi siguranta, eficienta si confort, printr-o proiectare, productie si distributie de produse inovative pentru piata sistemelor de control a instalatiilor termice.

Rolul pe care il prezinta o gestionare eficienta a energiei se vede in primul rand pe plan financiar. Cantitatea de energie irosita este semnificativ scazuta, iar acesta este un avantaj si din punct de vedere ecologic. Aceasta se face cu ajutorul unui bun control, care a cunoscut un progres tehnologic formidabil de-a lungul timpului si cu siguranta va face viata mult mai simpla.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *