Te-ai gandit vreodata cum e cand visezi? Te-ai gandit cum e cand dormi? Suna ciudat caci tu fie nu iti dai seama fie nu iti amintesti insa in orele de somn visezi, creezi fantezii, unii chiar traiesc la propriu caci efectul de somnambul este unul destul de frecvent.
Nu este ceva ce iti poti impune, nu este ceea ce iti doresti desi subconstientul inmagazineaza informatii care de multe ori se reflecta in modul in care ne odihnim. Si iata o prima corelatie cu faptul ca visezi multe lucruri, creezi episoade in mintea ta pe care chiar daca ti le amintesti dimineata sau nu sunt parte din dorintele tale, refularile tale. Insa oricat ai dori nu poti sa-ti golesti mintea pentru ca somnul sa-ti fie lin si lipsit de episoade care te consuma.
Poate nu ar fi ceva care sa te preocupe insa poate deveni deranjant; atat pentru tine pentru ca te trezesti poate mai obosit cat si pentru cei din jurul tau, pentru partner care in prima faza se poate speria sa te auda vorbind in somn sau chiar facand actiuni practic fara sa fii constient. Inseamna visele ceva? In plan psihologic sunt corelationate cu diferite stari, cu viata ta dar cea reala nu din somn; se identifica si diverse simboluri ale lucrurilor, faptelor pe care le visezi pentru a descoperi elemente din viata ta, pentru a te autocunoaste.
Multi considera ca un somn nelinistit are ca si cauza problemele din viata de zi cu zi, o stare de tensiune, de nerabdare. Iar opusul acestei situtaii este de fapt oboseala care te trimite la somn chiar si fara sa vrei. Expertii dovedesc ca si IQ-ul este un factor important pentru activitatea din timpul noptii, cei care au un nivel mai mare, de peste medie fiind si cei care viseaza mai mult. Pana la urma atat timp cat nu degenereaza placerea visului nu face rau nimanui!