Acneea afecteaza mai mult de 80% din adolescenti sau populatia tanara, la nivel global. In timp ce acneea nu este o boala mortala, poate fi o afectiunea care contribuie la scaderea stimei de sine. Un nou studiu de la UCLA, a descoperit ca vitamina B12 contribuie la dezvoltarea activitatii Propionibacterium acnes, care determina aparitia unei secretii responsabila pentru cosuri.

Pentru cei dintre noi, care nu lucreaza intr-un laborator, aceasta explicatie este de departe una simpla: in urma acestei descoperiri, cercetatorii ar putea fi capabili sa creeze noi tratamente impotriva acneei. O intreaga colonie de microbi si patogeni isi ”fac” casa pe piele. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acneea are legatura cu o bacterie dominanta- P. acnes, acest lucru fiind unul uimitor, deoarece aceasta bacterie se poate intalni atat la pacientii sanatosi, cat si la cei care au acnee. Cu alte cuvinte, aceste bacterii  sunt daunatoare pentru unii dintre noi, iar pentru altii nu, iar oamenii de stiinta nu reusesc sa inteleaga de ce se intampla acest lucru.

Ce efect are vitamina B12 asupra organismului

Pentru a intelege efectul vitaminei B12, oamenii de stiinta au incercat un experiment. Cercetatorii au oferit suplimente cu vitamina B12 participantilor sanatosi- practic, au incarcat sistemul acestora cu aceasta vitamina. Nivelul bacteriilor tuturor participantilor au atins acelasi nivel scazut ca si genele bacteriene ale pacientilor care sufereau de acnee. Ca si urmare, unui participant i-a aparut, aproape instant, acnee.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca vitamina B12 moduleaza activitatile metabolice ale bacteriilor care se afla la nivelul pielii, iar acest lucru conduce la cresterea productiei de porfine, care induce la inflamarea acneei. Pe scurt, vitamina B12 are un impact impresionant asupra genelor care contin bacterii care traiesc pe pielea noastra, iar oamenii care consuma alimente bogate in aceasta vitamina pot fi foarte predispusi la aparitia acneei, asa ca, daca esti un impatimit al branzei sau cascavalului ar trebui sa reduci consumul acestora, pentru ca au in compozitia lor vitamina B12.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *