Cu totii suntem preocupati de ceea ce inseamna domeniul Sotware. Poate nu toti suntem foarte priceputi sau cunoscatori ai acestui domeniu, dar cu siguranta avem nevoie de el.

Ultima aparitie a fost lansarea windows-ului 8, care a avut loc in toamna anului 2012. Cei de la Gartner sustin ca lansarea acestuia a avut un impact redus asupra pietei calculatoarelor deoarece aceste noi computere nu au fost pentru clienti la fel de interesante sau atractive cum au fost terminalele cu touch-screen. In acelasi timp, livrarile mondiale de calculatoare au scazut cu 5%, spre 90 milioane de unitati.

Totodata, tabletele sunt cele care au ramas preferatele oamenilor si au reusit sa aduca schimbari pentru clienti. Prin urmare, cand vorbim de consum de continut, clientii prefera o tableta atunci cand calculatorul vechi se strica, si nicidecum achizitionarea altuia nou.

Va ganditi poate ca totusi multi oameni prefera sa aiba si o tableta si un calculator? Ei bine, analistii Gartner sustineau ca in lumea actuala utilizatorul individual nu va avea si un calculator si o tableta, ci acesta va opta doar pentru unul din cele doua terminale si va consuma continut pe tableta, iar calculatorul va ramane pentru activitatile creative si administrative.

Datele Gartner arata ca in 2012 s-au livrat 352,7 milioane de calculatoare, scadere fata de cele 365 milioane din 2011. HP a ramas bineinteles liderul, cu 56,5 milioane unitati, Lenovo a trecut de 52 milioane, Dell si Acer au depasit fiecare 35 milioane, iar Asus a depasit 24 milioane. Totusi, daca fata de anul 2011, HP, Dell si Acer au avut cifre in scadere, Asus a avansat cu 17%, Lenovo cu 14%, pe o piata care s-a dus in jos cu 3,5%.

Cifrele mi se pare ca arata surprinzator, nu credeti? Eu una am ramas uimita de preferintele oamenilor si m-as fi asteptat sincera sa fiu ca windows 8 sa aiba un impact mult mai mare asupra persoanelor care utilizeaza tehnologia moderna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *