Micul dejun incepe cu putina sunca, pranzul continua cu alte tipuri de carne procesata pentru ca in cele din urma sa ne dam seama ca zi de zi consumam asa ceva. Pe cat de placut gustul pe atat de daunator pentru organism. Caci nu aduce aportul de vitamine si minerale si mai degraba multiple E-uri, aditivi care nu fac altceva decat sa ofere un plus de gust insa un minus in consistenta produsului.

Un studiu in acest sens arata ca la nivel european peste 45o0,000 de persoane consuma carne procesata insa nu pur si simplu ci zilnic, sub o forma sau alta. Baconul este spre exemplu parte din meniul multor persoane, mai cu seama devenind o oarecare obisnuinta de zi cu zi si mici exceptii. Mai mult decat atat, studiul a masurat si cantitatea in mod exact, cat anume se consuma pe zi si in ce masura acest lucru poate determina anumite aspecte. Se pare ca acele persoane care consuma mai mult de 160 de grame de carne procesata in fiecare zi isi cresteau sansele de a muri mai repede, atingand pragul de 44%. Cu alte cuvinte este de ajuns sa consumi doi carnati si o felie de bacon pentru a face parte din categoria celor care isi risca sanatatea de dragul gustului. Fara un mic dejun asa cum obisnuiai sa il ai sunt sanse sa iti pastrezi nivelul de sanatate optim.

Fata de cei care consuma o astfel de carne insa pastreaza fie o cantitate mica, fie nu o consuma cu regularitate sansele sunt sa nu aiba nicio influenta semnificativa in nivelul de sanatate. Asta ar insemna un maxim de 20 de grame de carne procesata pe zi. Si totusi cercetatorii spun ca nu ar trebui sa renuntam complet la o astfel de mancare insa ca de fiecare data echilibrul este totul.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *