Pentru cei care orele de munca inseamna munca de birou in fata calculatorului exercitiile fizice ar fi cu mult mai indicate avand in vedere ca trebuie sa se compenseze cu viata sedentara. Chiar si in miscari simple si rapide se tine cont de faptul ca orice dezmortire a oaselor cum se spune in stil popular este necesara.

Nu iti permiti sa aloci prea mult timp exercitiilor fizice insa cu toate acestea ele nu pot sa lipseasca. Iata cateva trucuri in acest sens:

  • Joaca-te cu o minge anti-stres. Sunt de fapt mult mai utile decat sa faca parte din obiectele de pe birou si sunt necesare pentru ca miscarile specifice te vor ajuta sa iti relaxezi tendoanele, degetele si incheiturile. Se intampla adesea ca pentru cei care lucreaza foarte mult in fata calculatorului si cei care scriu foarte mult la tastatura sa resimta dureri la zona mainilor, sa simta furnicaturi sau chiar stari de inflexibilitate. Deci ai nevoie de acea jucarioasa.
  • Nu te apleca spre calculator. Ai aceasta tendinta ce o poti corecta de vreme ce o constientizezi astfel ca strange-ti bratele la spate si intinde-te pentru ca spatele sa se pastreze drept. Poti incerca aceasta miscare de fiecare data si va da rezultate caci vei simti cum muschii spatelui se „redreseaza”.
  • Fa miscari circulare. Si asta poate sa insemne si pentru gat, cap, maini sau picioare. In orice caz ai nevoie sa compensezi cu lipsa de miscare. Nu degeaba se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos.
  • Pe cat posibil ridica-te de la birou. Si daca s-ar putea cel putin cand vorbesti la telefon stai in picioare pentru a alterna in orele de munca la birou de la stat pe scaun la stat in picioare.

Stiai ca atunci cand petreci mult timp stand pe scaun ritmul, metabolismul tau este mai incet? Asa se face ca ai nevoie de o mai buna circulatie pentru a fi apt 100% si concentrat pe masura. Nu uita de hidratare pentru a ajuta circulatia de asemenea si de aer proaspat pentru oxigenare.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *